Algemene voorwaarden

Onze exclusieve garantie bepalingen

Naast de standaard voorwaarden van het CBW, hanteren wij nog een 2-tal exclusieve garantie bepalingen. 

 • 2 weken retourgarantie op het zitcomfort

Sitfactory geeft u graag het vertrouwen dat u goed zit op onze kwaliteitsmeubelen. Als uw zitmeubel niet voldoet aan de verwachtingen qua zitcomfort, dan nemen we het product binnen 2 weken zonder problemen terug en storten we meteen het volledige aankoopbedrag weer naar uw rekening. 

 • 15 jaar garantie op onze houten rompen

Wij durven met alle vertrouwen 15 jaar garantie te geven op het houten frame van uw zitmeubel. Mocht hier iets mee aan de hand zijn (piepen, kraken of kromtrekken) dan zullen wij dit geheel kosteloos herstellen. 


Wij zijn CBW Erkend

Sitfactory is aangesloten bij het CBW (Centraal Bureau Wonen) en geregistreerd in het register van CBW-erkend. U bent dus verzekerd van een uitstekende service en aanvullende garantievoorwaarden. 

Dankzij ons lidmaatschap mogen wij de Algemene Voorwaarden van het CBW hanteren, de branche organisatie voor ondernemers in de meubelbranche. Deze voorwaarden zijn samen met de Consumentenbond tot stand gekomen.

U verzekert zich hiermee van een 3-tal extra voordelen:

 1. Veilig aanbetalen

 2. Extra garantie

 3. Onpartijdige klachtafhandeling


CBW bepalingen

Om het u gemakkelijk te maken hebben we een samenvatting gemaakt van de belangrijkste bepalingen voor u als consument en/of waar Sitfactory in positieve zin afwijkt van deze voorwaarden.

Download hier de volledige Algemene Voorwaarden van het CBW.

 • Wij hanteren een aanbetaling van 25%. Uw aanbetaling wordt door het CBW garantiefonds gegarandeerd in geval van een faillisement.

 • Prijswijzigingen zullen niet worden doorgevoerd nadat wij de order of offerte hebben uitgebracht.

 • Bij het niet nakomen van de afgesproken levertermijn met een overschrijding van een maand, heeft u het recht om de overeenkomst te ontbinden.

 • De levering van uw meubels is voor risico van Sitfactory. 

 • Extra kosten die gemaakt worden voor het bezorgen van uw meubels, zoals het inhuren van bijvoorbeeld een lift, komen voor uw rekening.

 • Met uitzondering van onze extra aanvullende garantie op de houten romp van 15 jaar en 14 dagen retourgarantie hanteren we onderstaande aanvullende bepalingen:

- tot één jaar na factuurdatum: de kosten van reparatie resp. vervanging, met inbegrip van de vracht- en voorrijkosten, komen volledig voor rekening van Sitfactory;

- één jaar en tot twee jaar na factuurdatum: de kosten van reparatie, resp. vervanging, met inbegrip van de vracht- en voorrijkosten, komen voor 2/3 gedeelte voor rekening van Sitfactory;

- na twee jaar en tot drie jaar na factuurdatum: de kosten van reparatie resp. vervanging, met inbegrip van de vracht- en voorrijkosten, komen voor 1/3 gedeelte voor rekening van Sitfactory. 

 • Bij eventuele klachten of een meningsverschil verplichten we onszelf om te zoeken naar een passende oplossing. Mocht dit toch niet lukken dan heeft u de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een onafhankelijke geschillencommissie.

 • Bij ons is uw offerte 2 maanden geldig. Het CBW hanteert een geldigheid van 18 dagen na offertedatum. 

 • Sitfactory zal nooit kosten in rekening brengen voor het uitbrengen van een offerte. In de CBW voorwaarden wordt ruimte vrijgehouden om dit wel te mogen doen.